GotlandsRåttan

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Spring is here!

Posted by [email protected] on March 14, 2014 at 9:25 PM Comments comments (0)

Hej på er alla!

Det har vart fullt upp för oss administratörer för Gotlandsråttan. På grund av sjukdom och att vi har vart ute och rest så har det tyvärr inte blivit någon råtträff på ett tag.Men nu tar vi nya tag! :)Vi håller på och planerar  och återkommer mycket snart med tid och plats för nästa träff. Så titta gärna in lite på vår Facebooksida eller här så att ni inte missar det tillfället!

Jag sitter och funderar på om vi skall ha någon under rubrik här på hemsidan där folk kan skriva ut om de har en kull. Undrar lite vad ni tycker om det?Lämna gärna åsikter.

Nu kommer våren och längtan efter att ta ut sina råttisar i vårsolen är stor.Men var försiktiga.De små liven blir ju lätt förkylda. Så tar ni ut era småttingar så ha gärna en varm tröja på er där de små ännu kan krypa in i för att hålla värmen.

Månadens råtta kommer lite försenat denna månad och kommer att få sitta kvar som nästa månads råtta därför.

Månadens råtta är lilla Prutten som ägs av Anna Carlsson. Tack Anna för den jätte häftiga bilden på Prutten och grannkatten!

Må gott alla!/ GotlandsråttanDecember

Posted by [email protected] on December 13, 2013 at 5:55 AM Comments comments (0)

Hej på er! Mycket har hänt. Gotlandsråttan har vart i radio!  Lena-Ulrica och jag (Malin) fick representer Gotlandsråttan i Radio i hela 30 minuter.Det var jätte kul! Med oss hade vi ett gäng av våra råttor. Jag hade mina hanråttor Korven, Elvin och Marchmallows och lilla honan Calma med mig.Och Lena hade med sig sin Nalla.Det gick i alla fall jätte bra i sändningen och programledaren Joakim Åstrand tyckte att mina råtthanar liknade isbjörnar.Ha ha! Vi talade i alla fall allmänt om råttor och lite hur man kunde skilja en tamråtta från en vild råtta.Och vi talade om Gotlandsråttan och att vi välkomnade fler in med oss!   Jag lägger in en bild från när vi sitter i sändning så ni får se!

Månadens råtta i December är lilla söta Xubi som tillhör Ylva Viklund. Ylva beskriver Xubi så här: Xubi är en glad och busig tjej som älskar att lära sig nya saker. Hon är en riktigmatsamlare som man kan hitta stora mathögar efter. En mysig råtta!:)

Fallmeeting

Posted by [email protected] on November 10, 2013 at 9:00 PM Comments comments (0)

Hej på er!

Nu har vi haft den första träffen med Gotlands råttan! :)

Vi som var med hade jätte trevligt. Tack snälla ni för trevliga samtal om att vara råttägare samt många glada skratt!

Tyvärr anmälde sig många som sedan inte dök upp på träffen. Nu funderar vi hur vi skall göra till nästa träff.

Det krävs ju planering med lokaler, stolar och fikabröd samt kostnader för utprintade artiklar.

Tankarna snurrar om vi skall ta en liten peng innan nästa träff för just sådana kostnader eller om folk skall ta med fika själv?

På träffen denna gången så bestämde vi att vi inte delar ut temahäftena till dem som inte kommer på mötena.Utan vill man ha dem i efterhand så får man köpa dem av Lena-Ulrica. 

På mötet denna gången hade vi fått ett bra erbjudande på Kådasalva från Mockfjärd.Kådasalva är bra att stryka på om råttor får utslag eller liknande då det är lite antiseptiskt och grymt bra vid sår på både råttor och människor. Tack Svarta Sören för Kådasalvan!

Nästa träff vi planerar kommer förmodligen att bli i slutet på Januari.

Kram till er alla där ute och håll era små "pälsklingar" varma ifrån alla höststormarna!

Ps,Glöm inte att kika på November månads råtta som heter Rasmus och som bodde hos Anette och Ellen Althin.Lille Rasmus var en pigg och glad råttkille med färgen choklad.Tyvärr har lille Rasmus fått somna in då han hade väldiga problem med sina tänder.Han är dock mycket saknad av både matte Anette och lillmatte Ellen.
Ratmeeting!

Posted by [email protected] on September 30, 2013 at 4:50 PM Comments comments (0)

Hej på er alla!

Hua vad hösten har börjat mena allvar nu med kyla och oväder. Då gäller det att ge de små råttisarna lite extra bäddmatrial i burarna.Jag brukar ta gamla handukar eller så klipper jag sönder bitar av fleecefiltar som råttisarna kan boa med så de har det varmt och gott!

Nu har vi äntligen bokat vår första träff för Gotlandsråttans medlemmar.Det skall bli så roligt att träffa er!:)

Så den 27/10 kl.15.00 så träffas vi på Irisdalsgatan 41, en trappa upp längst ner i loftgången.Det står en stor kabelvinda utanför dörren.Ser ni den så vet ni att ni kommit rätt! 

Vi fikar tillsammans och umgås och så har vi tagit fram temat råttaktivering som vi alla kan reflektera lite över. Vi tänkte att det kan ju vara trevligt att ha ett tema att utgå ifrån så kan ju alla som kommer ta med egna ideer som man kan dela med de andra.

Men viktigast är att vi träffas och har trevligt!

Anmäl er till Mezzanina eller till Lena-Ulrica på Facebook eller till våran hemsida här om ni är nytillkommna råttintresserade!


Månadens råtta i Oktober är fina lilla Charlie som bor hos Jessica och Oliver Weström.Så här berättar Jessica och Oliver om Charlie:

Charlie är en söt, gullig tjej. Hon gillar att bli "kelad" med, även i buren. Hon älskar choklad. Hon tycker om att få resterna av våran hem odlade majs.

Ha det gott nu!/ Mezzzanina

Hej hej!

Posted by [email protected] on September 7, 2013 at 10:15 PM Comments comments (0)

Hej hej!

I slutet av September kommer Lena-Ulrica tillbaka till Gotland. Äntligen!

Då skall vi försöka komma igång med vår första träff.Ni må tro att vi har planer på gång!

Ser verkligen fram emot att vi med råttor som bor på ön äntligen skall få träffas och utbyta erfarenheter och umgås och ha trevligt!

Naturligtvis så behöver man inte ha råtta för att delta i våra träffar, utan är ni bara råttintreserade så är ni jätte välkomna!

Uppdatering om kommande träffar kommer vi att lägga ut på denna sidan samt på Facebook.

Det skulle vara kul om ni ville skicka oss bilder på era råttor. Vi kommer då att välja ut "Månadens råtta" till vår hemsida. Skicka bilderna till vår Facebook grupp.

Denna månadens råtta är Nalla som bor hos Lena-Ulrica.

Nalla är en glad liten missmarked black hooded tös. Hon är född i Bro på Gotland.Hon är mycket glad i sin personlighet och när man träffar henne så kan man inte annat än älska henne för hon är så glad och frammåt och hennes svarta färg på ryggen är verkligen riktigt kolsvart.Hon är så vacker!


Höst-kramar!/Malin
Rss_feed